Szamóca Kiskertész

Párizsban dúl a fenntarthatósági divat !!!-’Paris durable’ mindenhol


 bejegyezte Tünde

 
Divatba jöttek a méhecske szállodák, a krumpliból készült virágcserepek, a zöldségekkel teliültetett gyomos virágágyások és az ehető virágok. És mindez a fenntarthatóság nevében. Ez a hullám söpör végig Párizson, a Botanikus kerttől a Parc de la Vilette-ig. A Louvre mögött, erdészeti kiállítást rendeztek méhecske szállodákkal megtüzdelve. A városi virágágyásokba céklát, kukoricát, babot, kaprot ültetnek. Szépek és hasznosak és nem árt ha megismerjük őket. 
A virágokra is ráfanyalodtak, ehető virágok vannak mindenütt. Sarkantyú és borágó virág- be velük a salátába !. És tényleg finomak, megkóstoltam. Ha néhol a gyomok közül alig látszik ki a kultúr növény, az megint csak a fenntarthatóság érdekeit szolgálja. Hagyják visszatelepedni az ősgyepet, visszarendeződni a mikroflórát és a talajlakókat, hogy élesszék újra az évtizedek alatt vegyszerekkel sterilizált termőföldet. Három nap után, a Párizsi parkokat járva, már megkedveltem az új divatot, jobban tudok értékelni egy gyomos de egészséges virág ágyást mint egy vegyszerrel gyomirtott virág bordürt. Mert mégiscsak fő az egészség !
És hogy ténylegesen mi a divat Párizsban ? Hát a balerina cipő és a színes sálak, akárcsak Budapesten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!