Szamóca Kiskertész

Tanácsok Afrikába utazó kis kertészeknek


Szombaton Afrikába indulunk, egészen pontosan a sivatagba, ami nagyon veszélyes helynek számít, ezért összegyűjtöttem pár jó tanácsot, hogy ép bőrrel, élményekkel gazdagodva térjünk vissza.

 
Először is megnéztem a Konzuli Szolgálat weboldalán, hogy ők mit tanácsolnak. Felsorolnak pár nagyon veszélyes országot, ahova egyáltalán nem javasolják a kirándulást. Habár ezen veszélyes országok legtöbbje a Szaharában van, ahova mi is készülünk, de biztosíthatlak, hogy ezeket szigorúan kerülni fogjuk.. Jó nagy sivatag a Szahara, marad nekünk is biztonságosan látogatható hely bőven. (12 ország van a Szaharában és kb 2,5 millió ember él itt).

Továbbá leírják a beutazás és az ott-tartózkodás feltételeit. 
Amennyiben szüleitek elkísérnek a Füvészkert kapujáig, ott Tünde útlevél és vízum nélkül is befogad a csapatba és ott-tartózkodásotok alatt biztonságotokról gondoskodik.

Mi kerüljön a csomagba:
A Szahara klímája nagyon száraz, meleg. Nappal 45-50 C fok is lehet, míg éjjel -3 C is gyakori. Állandóan fúj a szél (passzátszelek). Ezért hozzatok meleg ruhát is, és lenge öltözetet is. A napkalapot, naptejet, napszemüveget ez alkalommal otthon hagyhatjátok A Szaharában nagyon keveset esik az eső, van, hogy évekig egyáltalán nem, de szombaton az utazásunk tervezett időpontjában az időjósok szerint eső várható, ezért készüljetek esős ruházattal.

Milyen állatokkal találkozhattok

Házi állatok közül a tevékkel, lovakkal, zebukkal, szamarakkal, juhokkal, kecskékkel és kutyákkal; a vad állatok közül a legszámosabbak a hiénák, sakálok, gepárdok, antilopok, azután a strucok, gyíkok, kigyók, skorpiók. 

Mit fogtok enni, inni
Az oázisokban megterem a füge, datolya, szőlő, gabona. A sivatagba nem lehet megfelelő mennyiségű innivaló nélkül elindulni, de mivel mi az oázisokba megyünk, az ott található források biztosítják az innivalót.

Milyen növényekkel találkoztok
Velvícsia:  Matuzsálem növény. Hatalmasra nő, egyes példányai 2000 évesnél idősebbek. Mivel olyan helyen él ahol hónapokig nem esik eső, a fennmaradásához szükséges vizet a ködből veszi fel.
Datolyapálma ligetek az oázisokban, füge, olajfa, gumifa

Biztonság, védőoltások
A sivatagba malária elleni védőoltás nélkül nem tanácsos elindulni, de ez esetben nem lesz szükségetek védőoltásokra és a biztonságotok se lesz veszélyben. A foglalkozás után ép bőrrel, élményekkel gazdagodva térhettek vissza szüleitekhez a Füvészkert bejáratánál. 

És, hogy mit fogtok ültetni: az meglepetés.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!