Szamóca Kiskertész

Zöldséges és gyümölcsöskert őshonos növényekkel


Mit ültessen a kiskertész a veteményesbe?
Ha olyan növényeket szeretnétek nevelni, amelyek saját kontinensünkről származnak akkor az alábbiakat ültessétek:
SALÁTA: ültethettek fejeset, fodrosat, nem fodrosat, pirosat, zöldet, rómait, tölgylevelűt, jégsalátát és a képen látható nagyon szép rózsára hasonlítót…
Ültessetek SÓSKÁT: nagyon finom nyersen megrágcsálni
Ha szeretnétek, hogy a veteményes szép is legyen, ne csak finom vessetek céklát is. Aranyos mini céklákat is lehet már vetni. Szép piros gumójával színesíti az ágyást is, de nagyon finom és sokáig tudjátok a kamrában is tárolni. (ehető a levele is)
A káposzta is őshonos Európában, de nehéz becipelni a kertből a súlyos káposztafejeket, így inkább próbálkozzatok a KELBIMBÓVAL. Ez egy miniatűr káposzta és valószínűleg Belgiumból származik. A pici káposztafejeket csupa móka leszedegetni és ugyanolyan móka megenni…
A kelkáposzta egy fajta zöld káposzta, valószínűleg olasz eredetű. A kelkáposzta főzelék alapanyaga, de ha nem szeretitek, akkor inkább ne tegyetek a kertbe, hogy maradjon több hely a sárgarépának.
A nyuszik eledele is kontinensünkről származik és fütyülni is megtanulhattok tőle…
Könnyű nevelni és az ősszel betakarított termést elraktározhatjátok télire, akár a mókusok. A télen elfogyasztott sárgarépák felső csonkjából az ablakpárkányon új növényt nevelhettek, ami jó kerti móka a téli kertészkedésmentes hónapokban.
A torma is őshonos Európában, de ezt inkább vegyétek meg a piacon, mert kiásni egy tormát, az nem kis kertésznek való feladat. A reszeléséhez is védőfelszerelés, vagy minimum egy búvárszemüveg szükséges.
És végül (de egyáltalán nem utolsóként) ültessetek SZAMÓCÁT! Ez gyümölcs, de nem baj, úgy is ott a helye minden kiskertész veteményeskertjében. 
Hogy mibe tudtok szamócát ültetni azt ITT megtaláljátok.
Jó kertészkedést!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!