Szamóca Kiskertész

Tücskök, békák, bogarak

Fotózásra invitáltuk kertünk lakóit.   kertlako2

 

A meghívót rigó fiú kézbesítette a lakóknak.

 

Elfütyülte.

 

Fütyülte reggel, fütyülte délelőtt, délután, este, és kora hajnalban is, hogy a nappal aktív és az éjszakai állatok is tudomást szerezzenek róla.

 kertlako1

Fütyülte a fűben sétálva, gilisztákat kapirgálva, fittyet hányva az árnyékban pihenő macskára, aki régóta álmodozik egy sült rigó lakomáról, na meg egy aranyhal paprikásról, de az álom az csak álom marad..

 kertlako

Fütyülte a kínai papíreperfa dús koronájából, ahol a cinkék szoktak csipegetni a madáreleségből, de a nekik kitett madárházikóba rejtélyes oknál fogva még sose néztek be.

Fütyülte a villanydrótról, hogy az épp ott pihenő galambok is hallják.

  kertlako4

Fütyülte a tavacska partján, egy vízből kiálló nagy kövön, iszogatás közben, hogy az aranyhalak, békák, szitakötők és az inni járó verebek is hallják.

 

Elfütyülte késő este a fenyőfáról, hogy a csemetéivel épp eledelszerző útra induló süni anyuka is hallja, és valahol a lilaakác környékén bujkáló tücsök is értesüljön az eseményről.

 

A bársonyvirágokon pihenő katicák és a kövek közt meglapuló bodobácsok se kaptak névre szóló meghívót, de eljutott hozzájuk is a füttyszó.

 A rigó fiú úgy gondolta, hogy jó munkát végzett, most már biztosan mindenki hallotta.  Igaza volt, valóban mindenki hallotta, még a kertünkben nagy ritkán feltűnő fecskék, pillangók, és a terasztető tartóoszlopát kopácsoló fakopáncs is, így jöhetett a fotós.

  kertlako7

A fotózás napján Süni mama kora délután előcsörtetett a bozótból két gömbölyű csemetéjével, csoportképre készült. Nem értette, hogy ha Ő a délutáni sziesztát feláldozva, felsorakoztatta kicsínosított családját a lucfenyő előtt, miért nem jelent meg a többi lakó.

 kertlako5

Csak Bumbi macska állt készenlétben, vagyis, a közelben szundított a hortenzia alatt. Süni mama tudomásul kellett vegye, hogy a csoportkép nem fog megvalósulni, mivel a kertünk lakói vízben, földön és a levegőben is élnek.

 A lucfenyő körüli gyep, nem mindenkinek a megfelelő élőhely.

 A halaknak nem elég vizes, a békának meg a szitakötőnek nem elég nedves, a rigónak meg a többi madárnak meg nem elég biztonságos Bumbi macskánk társasága, így egyéni fotókhoz pózoltak.

 kertlako3

A fotózás jól sikerült (az eredményt további bejegyzésekben még bemutatjuk), mindenki elégedett volt.

  Tücsök koma csak este bújt elő a lila akác környékén levő rejtekhelyéről, hogy egy kis muzsikával szórakoztassa kertünk többi lakóját, így a fotózásról lemaradt.

 Biztos nálatok is laknak állatok, akár kertes házban, akár társasházban laktok. Tücskök, bogarak, pillangók vagy akár kis dinók is…

 kertlako6

Rajzoljátok le, küldjétek el nekünk a szamocatanoda@gmail.com címre.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!