Szamóca Kiskertész

Hársfaillat

Kerítésünk előtt van egy szép hársfa. Nagyobb viharok egész nagy ágakat is letörnek róla. Olyankor próbálom távolabb parkolni az autómat, hogy megvédjem a becsapódástól, de mindezért kárpótol virágainak illatával. Pont most virágzik és az egész kertet belepi az illatfelhő.

kertlako6

Most lehet szedni a virágokat HÁRSFATEÁNAK. Biztos minden kiskertész ivott már hársfateát mézzel, ami meggyógyította a köhögést… Valóban hatásos, ezért nélkülözhetetlen a kis kertészek gyógynövénypatikájából. Most fel lehet tölteni a készleteket, lehet szedni egy egész évre valót, mert valóban úton-útszélen megtalálható és szedhető. Poros forgalmas utak mellől ne szedjetek, de tisztább, szennyeződésmentes helyeken is találtok bőven. A belvárosiaknak ajánlom a Fiumei úti temetőt, ahol már a bejárathoz közel is rengeteg nyílik ilyenkor…

Mivel magasra nő, nem igazán kiskertésznek való feladat a hársfavirág begyűjtése. Úgy tudnak segíteni a saját gyógynövénykészlet összeállításában, ha kisebb ágakat letörtök nekik és ők leszedegetik a virágokat.

A virágokat a pillangók is nagyon szeretik. Ha szeretnétek pillangókat a kertbe csalogatni, javasolnám, hogy ültessetek hársfát, de sajnos viszonylag nagy területre van szüksége. Mivel én sem vagyok ekkora kert tulajdonosa (ahogy gondolom sokan mások se), ezért  nagyon örülök,  hogy a kerítésünk előtt, az utcán van egy ilyen szép fa.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!