Szamóca Kiskertész

Kis dinókert/nagy dinókert

www.gyerekkertesz.hu

Nagy dinó

P1080474Pénteken úgy gondoltam, hogy ne csak dolgozni cipeljem gyerekemet a Füvészkertbe, hanem szórakozni is.

 

Mikor foglalkozásra megyünk az előkészületekkel meg az elpakolással eltöltött idő alatt már annyira elfárad, hogy már nem lehet elindulni egy jót motorozni vagy az éppen virágzó növényeket felfedezni.

DSC_0530

Kis dinókert

Kis dinó

Kis dinó

P1080478

Nagy dinókert

Gondoltam most bepótoljuk, csak éppen elfelejtettem megnézni, hogy nyitva van-e a Füvészkert. Hát most épp zárva volt, ezért átballagtunk a Természettudományi  Múzeum elé motorozni, így jutottunk el véletlenül a nagy dinókertbe.

Tartottunk már dinókertes foglalkozást a Füvészkertben, mikor  mini kertet ültettek a dinójuknak a gyerekek, így ismerősen hangzott, és jó ötletnek tűnt, hogy nézzük meg a nagy dinókertet is.

Mi kis kosarakba telepítettünk nekik kertet páfrányokkal és egyéb falatozni-való csemegékkel, kis sziklákkal és ösvényekkel. Most megnéztük, hogy milyen kertre lesz szükségük ha felcseperednek kis dinóink.

Megállapítottuk, hogy mi inkább a mini változatot részesítjük előnyben, mert nem lenne elég nagy a kertünk, hogy megfelelő mennyiségű táplálékot találjanak (a ragadozókról nem is beszélve).

 

A nagy dinókert jó élmény már egy 2 éves gyerek számára is, és ezt az élményt tovább lehet éltetni egy saját készítésű mini dinókerttel, amihez nem kell saját kert se, csak egy kis kosár…

P1080473  P1080479 DSC_0527 DSC_0536

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!