Bölényt. Sütve, főve, szárítva, darálva, ízesítve…
Bölényt biztos nem fogunk a bio veteményesünkben nevelgetni, ezért megpróbálunk legalább egy indiánok ízvilágának megfelelő köretet produkálni.
Nem túl egyszerű, mivel eredetileg nomád életmódot folytattak és nem maradtak egy helyben a vetéstől az aratásig. De érdekes módon a dohánytermést kivárták a vetéstől a szüretig egy helyen.
A nagy síkságon élő törzsek nagyon szerették a kukoricás zöldbabos csirkelevest, ezért elkezdték termeszteni a következő növényeket: kukoricát, tököt, babot, és napraforgót. (és természetesen a dohányt).
Különböző bogyókat és gyökereket is begyűjtöttek, de ezekkel leginkább a bivalyhúst ízesítették.
Veteményesünkben megtermelhetjük az alapanyagot az indiánok kedvenc leveséhez, a babot és a kukoricát. A csirkét ők vmi prérityúk formájában vadászták a levesbe, de nekünk megteszi a piacon kapható tanyasi változat is.
Várunk szombaton a Füvészkertbe, hogy ültessünk együtt indián kertet!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: