Szamóca Kiskertész

Mit ettek az indiánok?

Bölényt. Sütve, főve, szárítva, darálva, ízesítve… PlainsIndians

Bölényt biztos nem fogunk a bio veteményesünkben nevelgetni, ezért megpróbálunk legalább egy indiánok ízvilágának indianmegfelelő köretet produkálni.

Nem túl egyszerű, mivel eredetileg nomád életmódot folytattak és nem maradtak egy helyben a vetéstől az aratásig. De érdekes módon a dohánytermést kivárták a vetéstől a szüretig egy helyen.

A nagy síkságon élő törzsek  nagyon szerették a kukoricás zöldbabos csirkelevest, ezért elkezdték termeszteni a következő növényeket: kukoricát, tököt, babot, és napraforgót. (és természetesen a dohányt).Beans

Különböző bogyókat és gyökereket is begyűjtöttek, de ezekkel leginkább a bivalyhúst ízesítették.

Veteményesünkben megtermelhetjük az alapanyagot az indiánok kedvenc leveséhez, a babot és a kukoricát. A csirkét ők vmi prérityúk formájában vadászták a levesbe, de nekünk megteszi a piacon kapható tanyasi változat is.

Várunk szombaton a Füvészkertbe, hogy ültessünk együtt indián kertet!

napraforgo

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!