Mit ettek az indiánok?

Bölényt. Sütve, főve, szárítva, darálva, ízesítve…

Bölényt biztos nem fogunk a bio veteményesünkben nevelgetni, ezért megpróbálunk legalább egy indiánok ízvilágának megfelelő köretet produkálni.

Nem túl egyszerű, mivel eredetileg nomád életmódot folytattak és nem maradtak egy helyben a vetéstől az aratásig. De érdekes módon a dohánytermést kivárták a vetéstől a szüretig egy helyen.

A nagy síkságon élő törzsek  nagyon szerették a kukoricás zöldbabos csirkelevest, ezért elkezdték termeszteni a következő növényeket: kukoricát, tököt, babot, és napraforgót. (és természetesen a dohányt).

Különböző bogyókat és gyökereket is begyűjtöttek, de ezekkel leginkább a bivalyhúst ízesítették.

Veteményesünkben megtermelhetjük az alapanyagot az indiánok kedvenc leveséhez, a babot és a kukoricát. A csirkét ők vmi prérityúk formájában vadászták a levesbe, de nekünk megteszi a piacon kapható tanyasi változat is.

Várunk szombaton a Füvészkertbe, hogy ültessünk együtt indián kertet!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »